MINI Textile 2015

Lviv , 16 May 2015, Dzyga Art Center

Це було 4-та виставка всеукраїнського щорічного проекту «Міні-текстиль». Організатор події — Секція художнього текстилю Львівської національної спілки художників України – запросили до участі всіх художників та студентів, що працюють в цій техніці.

Також організатори постійно заохочують митців до експериментів та пошуку нових матеріалів для реалізації всього задуманого в цікавий та незвичний спосіб – «вмістивши» роботу в формат 20х20х20 см. До проекту було відібрано роботи 40 авторів. Здебільшого це львівські студенти, а також митці з Києва, Луцька та Рівного.

Історія міні-гобелену бере свій початок ще з міжнародних текстильних виставок в Лозанні 1972 року. Тоді автори разом з фотографіями виробів повинні були надавати взірець роботи у форматі 20х20 см. Позаяк ці зразки виглядали як готові мистецькі роботи, виник новий напрямок декоративно-прикладного мистецтва – міні-гобелен. Перша львівська виставка «міні-гобелену» була організована в 1985 році.

Тепер, у зв’язку з використанням найрізноманітніших технік та матеріалів, назва змінилась на «міні-текстиль».

Buryanyk Mini Textile
Buryanyk Mini Textile

TEXTILE FIELD – it is an open space for dialogue masters of textiles with their admirers and fans: https://www.facebook.com/groups/Tekstylnepole/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *